Ruim 120 scholen in het Groningse aardbevingsgebied worden versneld geïnspecteerd. Dat bevestigt de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).

Onderzocht wordt hoeveel schade de schoolgebouwen hebben opgelopen door de aardbevingen in het gebied. Als er schade wordt geconstateerd, wordt die binnen 48 uur hersteld, zo meldt de NAM.

Eind januari is al geconstateerd dat twee basisscholen in Loppersum, in het hart van het aardbevingsgebied, versterkt moeten worden. Dat betrof de openbare basisschool Prinses Beatrix en de christelijke basisschool Roemte. Nu is dus besloten om nog 120 scholen nader te inspecteren.

Ingenieursbureau Royal Haskoning voert de inspecties uit. Begonnen wordt rond Loppersum.  De kosten zijn voor rekening van de NAM. Voor 1 juli moeten alle scholen in het aardbevingsgebied zijn onderzocht.

Magazine School! van 12 februari is in de openbare school in Loppersum gaan kijken. Daar leren de kinderen wat ze moeten doen in geval van aardbevingsalarm. Bijvoorbeeld: onder de tafeltjes gaan zitten. Lees hier het artikel in School!, het blad van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs.

Deel dit bericht: