Een vierdaagse schoolweek wil niet altijd zeggen dat er maar vier dagen in de week les wordt gegeven. Dat is de reactie van het college van B en W van Den Haag op vragen van diverse gemeenteraadsfracties naar aanleiding van een bericht van Omroep West dat basisscholen in die stad vanwege het lerarentekort mogelijk één dag per week dichtgaan.

Het Haagse college noemt het ‘onwenselijk’ als scholen een dag in de week dicht zouden gaan. Dat hoeft ook niet, volgens het college, omdat er mogelijkheden zijn om ondanks het lerarentekort vijf dagen per week onderwijs te blijven te verzorgen. ‘Er wordt gewerkt met verschillende varianten, bijvoorbeeld de inzet van andere professionals op de vijfde dag of een dag digitaal onderwijs op de vijfde dag voor een beperkte groep of een combinatie van maatregelen’, zo staat in de reactie van het college van B en W.

Daarin staat ook wat de omvang van het probleem is: van de 156 basisscholen in Den Haag, moesten zes groepen bij aanvang van het nieuwe schooljaar vanwege het lerarentekort overgaan op een vierdaagse schoolweek. ‘Voor deze zes groepen wordt op de vijfde lesdag digitaal afstandsonderwijs verzorgd. Kinderen voor wie deze werkwijze niet wenselijk of haalbaar is of waarbij dit voor de ouders niet haalbaar is worden alsnog op school opgevangen’, aldus het Haagse college van B en W.

Lees meer…

Deel dit bericht: