Vluchtelingenkinderen zijn op school verzekerd, ook als de aanmeldprocedure nog niet rond is. Dat meldt VOS/ABB’s verzekeringspartner Aon.

Er zijn veel leerplichtige kinderen onder de vluchtelingen die nu in Nederland zijn of naar ons land komen. Aon heeft voor VOS/ABB uitgezocht welke consequenties dit voor scholen heeft op het gebied van verzekeringen.

Een school kan aansprakelijk zijn voor letsel of schade aan kinderen en is daarvoor verzekerd. Daarnaast hebben veel scholen een ongevallenverzekering ten behoeve van de leerlingen. Uitgebreid onderzoek door Aon naar de voorwaarden van de verzekeringen leert dat ook vluchtelingenkinderen hieronder vallen, ook als de aanmeldprocedure nog niet rond is en het kind dus formeel nog niet is ingeschreven. Het maakt voor de school verzekeringstechnisch niet uit of een kind Nederlands ingezetene is of niet.

‘Onze aansprakelijkheidsverzekering en de ongevallenverzekering voor onderwijsinstellingen zijn wat betreft de vluchtelingenproblematiek gelukkig heel ruim’, zo laat program manager Bas Provily van Aon aan VOS/ABB weten. ‘Voor de aansprakelijkheidsverzekering geldt bovendien dat er is voorzien in een secundaire dekking voor het privé-aansprakelijkheidsrisico van de kinderen. Dat betekent dat als de ouders van het kind geen aansprakelijkheidsverzekering hebben, de verzekering van de school aansprakelijkheidsschade veroorzaakt door het kind dekt’, aldus Provily.

Hij wijst er met nadruk op dat het bovenstaande geldt voor Aon-verzekeringen. ‘Als de school elders verzekerd is, dan kunnen andere regels gelden. Check dat dus goed!’

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl

Deel dit bericht: