Vmbo’s kunnen zelf uitmaken met welke bedrijven zij samenwerken. Daar hoeft de overheid niet tussen te zitten. Dat stelt staatssecretaris Sander Dekker van OCW in antwoord op Kamervragen van de Partij voor de Dieren (PvdD).

De vragen van PvdD-Kamerlid Lammert van Raan gingen onder andere over contacten tussen scholen en bedrijven die fossiele brandstoffen produceren. Volgens hem is dat niet meer van deze tijd, omdat er, zo stelt hij, een omslag moet worden gemaakt van vervuilende naar schone energiebronnen.

Dekker benadrukt dat scholen zelf kunnen bepalen hoe zij hun onderwijs inrichten. Daarbij noemt hij als voorbeeld de praktijkstages in het vmbo, waarvoor contacten nodig zijn met verschillende bedrijfstakken. ‘Het bedrijfsleven levert in deze sectoren een onmisbare en waardevolle bijdrage aan het onderwijs’, aldus Dekker.

Dat geldt volgens hem ook voor bedrijven die fossiele brandstoffen produceren, omdat die volgens hem ‘in de komende decennia nog onderdeel uitmaken van de mondiale energiemix’. Deze bedrijven zullen, zo stelt de staatssecretaris, behoefte blijven houden aan geschoolde werknemers.

Lees meer…

Deel dit bericht: