Minister Wiersma wil met scholen gaan praten over de manier waarop zij eventueel het gebruik van mobieltjes in de klas kunnen verbieden. Dat heeft hij gezegd in de Tweede Kamer in reactie op een motie van CDA’er René Peters.

In die motie staat dat er een wettelijk verbod moet komen op het gebruik van mobiele telefoons in de klas. Peters wil zo’n verbod, omdat dat duidelijk zou scheppen voor de scholen. Hij wijst erop dat veel leerlingen meer aandacht hebben voor hun mobieltje dan voor de les en dat mede daardoor de leerresultaten afnemen.

Afgewogen smartphonebeleid

Wiersma erkende in de Kamer dat mobieltjes een stoorzender kunnen zijn en dat leerlingen er soms door worden afgeleid. Het is volgens hem aan de scholen om een afgewogen smartphonebeleid te maken. Scholen kunnen hiervoor gebruikmaken van een handreiking van Kennisnet.

De minister zei ook dat hij met scholen wil gaan praten over de manier waarop zij het gebruik van mobieltjes in de klas eventueel kunnen verbieden. Hij denkt over een halfjaar de resultaten van de gesprekken te kunnen delen.

Afgelopen november zei Wiersma in antwoord op Kamervragen van Peters dat hij niets ziet in een wettelijk verbod op het gebruik van mobieltjes in de klas.

Lees meer…

Deel dit bericht: