De Algemene Onderwijsbond (AOb) vindt dat scholen altijd aan de Inspectie van het Onderwijs moeten melden welke noodmaatregelen zij nemen in het kader van het lerarentekort.

De AOb stelt dat het lerarentekort groter is dan nu zichtbaar is. ‘Daarom moet de Onderwijsinspectie in kaart brengen wat scholen voor noodmaatregelen nemen en hoe vaak zij onbevoegden voor de klas zetten’, aldus AOb-bestuurder Eugenie Stolk.

Zij vindt dat onderwijsminister Arie Slob scholen moet verplichten om een melding te doen bij de inspectie als zij naar een noodmaatregel grijpen vanwege het lerarentekort. De meldplicht zou wat de AOb betreft moeten gaan gelden in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

Lees meer…

Scholen hebben het al druk genoeg…

Volgens RTL Nieuws krijgt het plan van de AOb steun van GroenLinks, SP, PvdA en D66 in de Tweede Kamer, maar ziet Slob het niet zitten. ‘Ik ga niet een verplichting nog een keer aan de scholen opleggen, waar de scholen al werkdruk genoeg hebben’, zo citeert de commerciële nieuwszender de minister.

Lees meer…

Deel dit bericht: