Onderwijsminister Dennis Wiersma meldt dat hij met een actieplan nu echt werk gaat maken van de verbetering van de ventilatie in schoolgebouwen. ‘Leraren en leerlingen hebben recht op gezonde lucht in de klas’, aldus Wiersma.

OCW heeft het actieplan samen met de sectororganisatie PO-Raad en VO- raad en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) opgesteld. Ze hebben afgesproken dat scholen een hulplijn kunnen bellen (0800-0224402) en een spoeddienst van experts kunnen inschakelen om de ventilatie op orde te maken. Ook is er een nieuwe website met informatie over ventilatie. Verder is afgesproken dat in ieder klaslokaal een CO2-meter komt om de luchtkwaliteit in de gaten te houden. Daar trekt Wiersma 17 miljoen euro voor uit.

‘Zeker in deze coronatijd moeten we er alles aan doen om de scholen verantwoord open te houden. Schoolbesturen en gemeenten werken hard aan betere ventilatie. Maar we zien nog te veel scholen waar het nog niet goed is en dat moet gewoon snel beter’, benadrukt Wiersma. PO-Raad, VO-raad en VNG zeggen er vertrouwen in te hebben dat met het nieuwe actieplan het binnenklimaat van de scholen snel beter wordt, maar OCW voegt eraan toe dat met het actieplan ‘niet ineens álle problemen’ met ventilatie worden opgelost.

Lees meer…

Deel dit bericht: