De SUVIS-regeling voor betere ventilatie in schoolgebouwen is niet goed uit te voeren. Dat zegt bestuurder Niels Strolenberg van stichting Promes voor openbaar basisonderwijs in de gemeenten Meppel en Staphorst tegen RTV Drenthe.

Strolenberg vertelt tegen de regionale omroep dat ze bij Promes een gat in de lucht sprongen toen ze hoorden dat het Rijk 360 miljoen euro beschikbaar stelde voor betere ventilatie. ‘We dachten: nu kunnen we eindelijk de frisse lucht in de scholen aanpakken. Tot we de kleine lettertjes lazen. Daarin stond dat we 30% van het Rijk vergoed krijgen en 70% zelf op moeten hoesten, samen met de gemeenten.’

‘Maar gemeenten en schoolbesturen krijgen er geen extra middelen voor, dus dat betekent dat het uit de eigen middelen moet komen. Gemeenten hebben het geld niet en wij moeten het geld in onderwijs steken en mogen het niet aan huisvesting besteden. Het is onmogelijk om deze regeling goed uit te voeren’, aldus de schoolbestuurder.

Lees meer…

Meer leden van VOS/ABB ervaren dat de SUVIS-regeling niet goed uitvoerbaar is. In mei verscheen hier in het VOS/ABB-magazine Naar School! een artikel over:

Ruim kwart gemeenten betaalt niet mee aan betere ventilatie

Deel dit bericht: