Schoolbesturen die zijn aangesloten bij VOS/ABB kunnen via het collectief Energie Voor Scholen een adviesplan laten opstellen dat nodig is om gebruik te kunnen maken van de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA-regeling).

De DUMAVA-regeling staat in het teken van de verduurzaming van onder andere schoolgebouwen. Energie Voor Scholen wijst erop dat verduurzamen meestal begint met maatregelen die ervoor zorgen dat energie niet verloren gaat. Denk aan isolatie van daken, muren en kruipruimten. Maar verduurzaming kan ook door energie op te wekken door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen, een zonneboiler en/of een al of niet hybride warmtepomp.

Om in aanmerking te komen voor de DUMAVA-regeling, heeft u een adviesplan nodig dat aan alle eisen voldoet. Heeft u nog geen plan? Dit kan vanuit het collectief Energie Voor Scholen voor u worden opgesteld. De subsidie voor een energieadvies is 50% van de kosten. Voor de projectkosten bedraagt deze 30%.

Voor meer informatie neemt u contact op met Karin Michgels van Hellemans Consultancy, dat Energie Voor Scholen voor VOS/ABB-leden uitvoert: 06-23690288, michgels@hellemansconsultancy.nl.

Lees meer…

Deel dit bericht: