Om de gevolgen van de stijgende energieprijzen en aanhoudende inflatie te verzachten, gaat de btw op energie tijdelijk omlaag van 21% naar 9%. Het verlaagde tarief zal vanaf 1 juli aanstaande tot het einde van dit jaar gaan gelden. De Vrije Energie Producent (DVEP), die elektriciteit en gas levert aan deelnemers aan ons succesvolle inkoopcollectief Energie Voor Scholen, houdt hier uiteraard rekening mee.

Om te bepalen vanaf welke meterstand de verlaging intreedt, heeft DVEP de stand per 1 juli nodig. Als uw organisatie bij Energie Voor Scholen is aangesloten en gebruikmaakt van een slimme meter, wordt de stand automatisch uitgelezen en doorgegeven. U hoeft dan niets te doen.

Is er geen slimme meter, dan ontvangt u een verzoek per e-mail. U kunt de meterstand tot 18 juli doorgeven. Als er na 18 juli geen meterstand bekend is, wordt de meterstand geschat. Deze geschatte meterstand zal niet achteraf gecorrigeerd worden.

Bij aansluitingen die maandelijks op daadwerkelijk verbruik afgerekend worden (grootverbruikaansluitingen), wordt de btw-verlaging automatisch toegepast.

Voor meer informatie neemt u contact op met Karin Michgels van Hellemans Consultancy, dat Energie Voor Scholen voor ons uitvoert: 06-23690288, michgels@hellemansconsultancy.nl

Deel dit bericht: