Voetbalclub Ajax heeft woensdag in samenwerking met de Stichting Openbaar Onderwijs Progresso (SOVOP) en de gemeente Ouder-Amstel een openbare school voor voortgezet onderwijs geopend.

De VO-school is gevestigd op sportpark De Toekomst. Dat is de thuisbasis van Jong Ajax, op enkele honderden meters van de Johan Cruijff ArenA. De nieuwe school De Toekomst is een nevenvestiging van het Calandlyceum. De voetbalclub werkt al jaren samen met deze openbare school in Amsterdam, waarvan SOVOP het bestuur vormt.

Ajax meldt dat in De Toekomst een selectie jeugdspelers onderwijs krijgt van een vast team van docenten en andere begeleiders, met als doel hun onderwijs naadloos te laten aansluiten op hun trainingsschema. Bestuurder Ewald Weiss van SOVOP: ‘Gezien de jarenlange ervaring van het Calandlyceum als de enige Topsport-talentschool in Amsterdam is het niet verrassend dat juist deze school een volgende stap zet in de samenwerking met een topclub als Ajax.’ Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax voegt daaraan toe dat de club ‘complete voetballers’ wil opleiden.

Lees meer…

 

Deel dit bericht: