Onderwijsminister Arie Slob wil ook voor het voortgezet en voortgezet speciaal onderwijs goede anti-pestprogramma’s. Dat staat in een brief van de minister aan de Tweede Kamer.

Met zijn beleidsbrief reageert Slob op onderzoek door onder andere het Trimbos Instituut naar anti-pestprogramma’s voor het primair onderwijs. Uit dat onderzoek blijkt dat lang niet al die programma’s effectief zijn. Het baart hem zorgen, zo schrijft hij, ‘dat er scholen zijn die werken met niet effectief bewezen anti-pestprogramma’s, of die programma’s niet goed uitvoeren’.

De minister wil toe ‘naar een situatie waarin elke school op een effectieve manier pesten tegengaat en voorkomt zodat elke leerling (…) zich veilig en prettig voelt op school’. De minister dringt erop aan de aanbevelingen uit het onderzoek ter harte te nemen.

Voortgezet onderwijs

Het onderzoek heeft niet plaatsgevonden op scholen voor voortgezet onderwijs, omdat er maar weinig aanbieders zijn van anti-pestprogramma’s die zich op het VO richten. Ook waren er nauwelijks middelbare scholen die aan het onderzoek wilden meewerken. Dat geldt ook voor het voortgezet speciaal onderwijs.

Slob wil nu met aanbieders van anti-pestprogramma’s kijken of er ook voor het voortgezet en voortgezet speciaal onderwijs een goed aanbod kan worden ontwikkeld.

Lees meer…

 

 

Deel dit bericht: