Ouders zouden de basisschool ook bij seksuele voorlichting als opvoedpartner moeten zien. Dat stelt Belle Barbé, onder andere medeoprichter van Wipsite voor seksuele voorlichting, in een opiniestuk in Het Parool.

Volgens haar maken steeds meer ouders bezwaar tegen seksuele voorlichting op de basisschool. Een deel van hen houdt hun kind zelfs thuis als dit aan bod komt. In plaats daarvan zouden ouders de basisschool juist als opvoedpartner moeten zien, vindt Barbé. ‘Niet alleen op het gebied van thema’s zoals gezond eten maar ook op de relationele en seksuele opvoeding van kinderen’, zo schrijft zij in de lokale Amsterdamse krant.

‘Op school leren kinderen (…) bijvoorbeeld hoe een baby in de buik komt of dat er verschillende soorten gezinsvormen zijn. Ik ben van mening dat kinderen ook recht hebben op deze informatie.’ Barbé wijst erop dat seksuele vorming ook gaat over de sociale en emotionele kanten van seksualiteit. ‘Ook vriendschappen en verliefdheden komen aan bod en er is veel aandacht voor het weerbaar maken van de kinderen.’

Lees meer…

Deel dit bericht: