Voor ons inkoopcollectief Energie Voor Scholen (EVS) is al vóór de extreme prijsstijgingen het grootste deel van aardgas en elektriciteit voor het jaar 2023 ingekocht. Daardoor betalen scholen die bij EVS zijn aangesloten niet de torenhoge tarieven waarmee andere scholen wel worden geconfronteerd.

Hellemans Consultancy, dat EVS voor ons uitvoert, kocht al vóór de extreme prijsstijgingen 92% van de elektriciteit en 90% van het aardgas in. Er hoeft voor 2023 dus nog maar 8% van het totale volume aan elektriciteit en 10% van het volume aan gas te worden ingekocht.

Slim en met vooruitziende blik inkopen

De prijsstijgingen voor het collectief blijven beperkt ten opzichte van de gigantische prijsstijgingen op de handelsmarkt. Daar werden elektriciteit en gas dit jaar, gerekend tot eind augustus, 622% respectievelijk 513% duurder. Door slim en met vooruitziende blik in te kopen lukt het EVS echter om de stijging van de totale energienota (inclusief belasting, netbeheer, meetkosten) voor de aangesloten scholen te beperken tot circa 30%.

Half oktober weet EVS wat de definitieve prijzen voor 2023 zullen zijn.

Voor meer informatie neemt u contact op met Karin Michgels van Hellemans Consultancy, dat Energie Voor Scholen voor VOS/ABB-leden uitvoert: 06-23690288, michgels@hellemansconsultancy.nl.

Deel dit bericht: