Overal in het land hebben bekende Nederlanders voorgelezen tijdens het Nationaal Voorleesontbijt, maar zo niet de Groningse boer Geert uit het tv-programma Boer zoekt vrouw. Hij moest van de KRO op de boerderij blijven.

De 65-jarige boer Geert was uitgenodigd om te komen voorlezen in christelijke basisschool De Höchte in het Groningse dorpje Alteveer. De kinderen verheugden zich al op de komst van Geert, die door zijn optreden in Boer zoekt vrouw landelijke bekendheid geniet. De KRO, die het programma uitzendt, stak er echter een stokje voor.

In het contract dat de zoekende Geert heeft getekend bij de KRO, staat dat hij niet met de media mag praten zolang de opnames van het programma bezig zijn. ‘Ze zijn bang dat Geert informatie verklapt die wij en de kinderen misschien niet mogen weten’, zegt een juf van basisschool De Höchte tegen RTV Noord.

De KRO laat weten dat Geert op zich wel had mogen voorlezen, maar dat er een probleem ontstond toen bleek dat de school de media had uitgenodigd. ‘Hij heeft beloofd vanaf nu niet meer met de pers te praten’, aldus de KRO.

Deel dit bericht: