De bouw van het nieuwe pand van basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg is stilgelegd, omdat het 180 graden staat gedraaid ten opzichte van de bouwtekeningen. Dit meldt Omroep Zeeland.

De regionale nieuwszender meldt dat personeel van de school het ontdekte dat bepaalde elementen, waaronder een trap, niet klopten met de tekeningen. Directeur Ruud Hoogesteger noemt het ‘vrij bizar’ dat personeel van de school zag dat het niet klopte. ‘Op de bouwplaats zou je dat toch moeten zien, met die tekeningen. De school is bedacht in een bepaalde omgeving en ik wil het gebouw ook zo krijgen, ze lossen het maar op’, zo citeert Omroep Zeeland hem.

Wethouder Rens Reijnierse van de gemeente Vlissingen, waar Oost-Souburg onder valt, noemt de fout onacceptabel en verwacht dat de bouwer met een oplossing komt. De oplevering was in november/december gepland. Na de kerstvakantie moesten de leerlingen in het gebouw kunnen. De wethouder blijft optimistisch: ‘Er is geen reden om aan te nemen dat dat niet gaat lukken.’

Lees meer…

Deel dit bericht: