Alle schoolbesturen voor voortgezet onderwijs in de provincie Noord-Brabant stoppen per direct met het inhuren van tijdelijke uitzendkrachten. Dat meldt Omroep Brabant.

De regionale zender meldt dat de Brabantse middelbare scholen het niet vinden kunnen dat uitzendbureaus docenten wegkapen bij scholen en vervolgens als invalkracht aanbieden. ‘We zijn dan 60% meer geld kwijt. Dat kan niet met geld dat voor onderwijs bestemd is. Wij zijn er klaar mee’, zegt directeur-bestuurder Martin van den Berg, van het Christiaan Huygens College in Eindhoven, die namens alle Brabantse schoolbesturen spreekt.

Volgens hem zijn uitzendbureaus zoals Maandag flink bezig om leraren weg te halen bij de scholen zelf. ‘Dat kan natuurlijk niet. Het kan niet zo zijn dat je van het lerarentekort je business maakt door ze van de markt af te halen en ze vervolgens weer aan ons te gaan verhuren. Met een flinke opslag.’

Onderwijsmanifest tegen uitzendbureaus en zzp’ers

Stichting Aves met scholen voor primair onderwijs in de Noordoostpolder en Kampen lanceerde onlangs een onderwijsmanifest tegen uitzendbureaus en dure zzp’ers. ‘Samen kunnen we de invloed van commerciële bureaus terugdringen of misschien wel een halt toeroepen’, zegt bestuursvoorzitter Jos Timmermans van Aves.

Het onderwijsmanifest van Stichting Aves is op het moment van publicatie van dit bericht ondertekend door 12 schoolbesturen.

Het manifest staat op onderwijsmanifest.nl

Deel dit bericht: