Staatssecretaris Sander Dekker van OCW heeft een brandbrief gekregen over de situatie van ernstig gehandicapte kinderen in het onderwijs. De brandbrief komt van de vereniging BOSK van mensen met een lichamelijke handicap en hun ouders en het netwerk Ieder(in) voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

Ouders van zwaar gehandicapte kinderen zijn bang dat hun kind zonder onderwijs thuis komt te zitten doordat de benodigde ondersteuning in de klas niet kan worden betaald.

‘De onrust onder ouders is enorm nu de vraag groter wordt of juist kinderen met ernstige handicaps straks nog van hun recht op onderwijs gebruik kunnen maken. Wanneer scholen geen toegang krijgen tot het beschikbare budget voor de zorg en ondersteuning op school, dreigen zij het onderwijs aan deze kwetsbare kinderen te moeten staken. Dat is dan per direct een probleem van ouders, omdat alternatieven in een straal van 50 km meestal ontbreken’, zo staat in de brief aan Dekker.

Er wordt bij Dekker aangedrongen op maatregelen om voor ouders van ernstig gehandicapte kinderen financiële zekerheid te creëren. ‘Scholen en ouders (…) willen niet met elkaar in financiële onderhandeling over geld (…) om hun kind gebruik te mogen laten maken van het recht op onderwijs’, aldus BOSK en Ieder(in).

Lees de brandbrief.

Deel dit bericht: