De partij Belang van Nederland (BVNL) van oud-VVD’er en ex-FvD’er Wybren van Haga wil af van het ‘wokisme’ in het onderwijs. Dat staat in verkiezingsprogramma van BVNL.

Het onderwijs moet weer terug naar de basis, vindt BVNL. ‘Meer aandacht voor basisvaardigheden als rekenen, lezen en schrijven, meer aandacht voor vakken als aardrijkskunde, geschiedenis, en biologie en minder tijd voor ideologisch gedreven curriculum.’ Dat laatste punt expliciteert BVNL als volgt: ‘Woke-indoctrinatie in het onderwijs moet stoppen en het onderwijs moet weer neutraal worden.’

De partij van Van Haga benadrukt dat naast de basisvaardigheden andere belangrijke vaardigheden op het programma moeten komen, zoals kritisch denken, digitale vaardigheden, gebruik van artificial intelligence, financieel inzicht, kookles, conflictbeheersing en onderhandelingsvaardigheden.

Passend onderwijs, ouderbijdrage en bijles

Verder staat in het verkiezingsprogramma dat het passend onderwijs moet worden teruggedraaid, dat muziekonderwijs moet worden gestimuleerd en dat topsport moet worden gefaciliteerd. BVNL wil niet tornen aan de vrijwillige ouderbijdrage en bijles door private instellingen niet ontmoedigen.

Lees meer…

Deel dit bericht: