De Volkskrant meldt op basis van een document dat ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers in de trein heeft laten slingeren, dat CDA en VVD het in september met elkaar eens waren over de contouren van een nieuw regeerakkoord. Onderdeel daarvan was de ‘rijke schooldag’.

De ‘rijke schooldag’ komt uit de politieke koker van D66. Voor alle leerlingen tot 18 jaar zou er een langere schooldag moeten komen met aandacht voor huiswerkbegeleiding, sport, cultuur, muziek en natuur op één locatie. Tweede Kamerlid Paul van Meenen zei in juli jongstleden dat D66 hiermee de tweedeling wil ‘slopen’.

Een ander punt betreft artikel 23 van de Grondwet over de vrijheid van onderwijs. VVD en CDA willen daaraan vasthouden, meldt de Volkskrant op basis van het document van Segers. Dit betekent dat naast openbare scholen, waar alle leerlingen welkom zijn, bijvoorbeeld ook christelijke en islamitische scholen toegestaan blijven. Wel moeten er mogelijkheden komen om scholen aan te pakken die integratie tegengaan of de democratie ondermijnen.

De liberalen en christendemocraten willen verder dat de kinderopvang ‘voor veel mensen’ gratis wordt en dat de kinderopvangtoeslag wordt afgeschaft of hervormd. Lees meer…

Gert-Jan Segers maakt op Twitter bekend dat ook hij maar een mens is:

Deel dit bericht: