Bij VOS/ABB’s verzekeringspartner Aon kunt u op basis van no cure no pay de gedifferentieerde premie van de WGA vast, WGA flex en Ziektewet laten controleren.

Met de controle van de gedifferentieerde premies (vanaf een loonsom van 328.000 euro) onderzoekt Aon of de hoogte ervan juist is. Doordat er een complexe berekening aan ten grondslag ligt, blijkt in de praktijk nogal eens dat de premies niet kloppen (te hoog zijn).

Fouten hebben met name betrekking op:

  • Te lang meenemen van in het verleden beëindigde Ziektewet- en WGA-uitkeringen die in een later stadium zijn herzien;
  • Voor een verkeerd bedrag meenemen van Ziektewet- of WGA-uitkeringen die later zijn herzien;
  • Samenvoegen van ondernemingen die in de referteperiode, op basis van de Wet overgang van ondernemingen, zijn gefuseerd en/of zijn overgenomen;
  • Meenemen van uitkeringen die zijn ingegaan op het moment dat het dienstverband al was ontbonden (WGA vast) en die na de periode van nawerking (28 dagen) vallen (WGA flex en Ziektewet);
  • Meenemen van uitkeringen die vallen onder de no-riskpolis;
  • Meenemen van uitkeringen als gevolg van ziekte door zwangerschap, bevalling en/of orgaandonatie;
  • Meenemen van uitkeringen die achteraf onterecht zijn vastgesteld, maar waarvoor geen terugvordering heeft plaats gevonden door het UWV.

Hoe controleert Aon?

Aon begint het onderzoek door het opvragen van instroomlijsten bij de Belastingdienst. Op deze instroomlijsten worden de werknemers met een ZW- of WGA-uitkering vermeld die worden toegerekend aan de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas.

Op basis van deze instroomlijsten stelt Aon een checklist voor u samen. Vervolgens wordt beoordeeld in hoeverre de ZW- en WGA-uitkeringen terecht aan u zijn toegerekend. De controle richt zich onder meer op juistheid en op mogelijke vrijstellingen en subsidies.

Indien Aon mogelijkheden voor besparingen signaleert, wordt in overleg met u overgegaan tot verdere actie om de besparing te realiseren. Hierbij kunt u denken aan het indienen van een herzieningsverzoek bij de Belastingdienst. U ontvangt een rapport met de resultaten van de controle.

Wat kost het?

Aon voert de controle uit op basis van no cure no pay. De verdiensten voor Aon bedragen 35 procent van het behaalde voordeel. Behalve een beperkte tijdsinvestering, hebt u verder geen kosten. Het no cure no pay-tarief is exclusief btw.

Controle laten uitvoeren?

Als u door Aon uw beschikking wilt laten controleren, kunt u een formulier invullen en mailen. U kunt ook voor meer informatie contact opnemen met Henri Damen van Aon: 06-13817417, Henri.Damen@aon.nl of met Ruud van Houten van Aon: 06-14875425, Ruud.van.Houten@aon.nl.

Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de Onderwijsjuristen van VOS/ABB: 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, onderwijsjuristen@vosabb.nl

Deel dit bericht: