Het Roelof van Echten College in Hoogeveen is gestopt met het gebruik van ’telefoontassen’ in de klaslokalen. Doordat de mobieltjes van leerlingen in die tassen dicht bij elkaar zijn, kan de CoronaMelder-app vals alarm geven, meldt het Dagblad van het Noorden.

De CoronaMelder-app houdt in de gaten of iemand tot veertien dagen geleden een kwartier of langer binnen anderhalve meter afstand van iemand anders met de app is geweest die positief is getest op het coronavirus. De veronderstelling daarbij is dat mensen hun telefoon bij zich hebben.

Op sommige scholen worden de telefoons van leerlingen echter voor het begin van de les ingezameld, bijvoorbeeld in een bak of ’telefoontas’ die aan de muur hangt. Daardoor zijn de telefoons dicht bij elkaar, zonder dat de betreffende leerlingen dat hoeven te zijn. Volgens bestuurder Albert Weishaupt van de christelijke school in Hoogeveen kwam hierdoor een valse melding via de app binnen. Daarom is besloten dat de leerlingen hun telefoons met geluid op ‘stil’ meenemen in de klas.

Lees meer…

Deel dit bericht: