De lockdown is verlengd tot en met 9 februari en de scholen blijven voorlopig dicht. De huidige uitzonderingen voor verschillende groepen leerlingen blijven behouden. Zij krijgen wel zoveel mogelijk fysiek onderwijs. Dat heeft premier Mark Rutte bevestigd op de jongste corona-persconferentie.

Het was voor de persconferentie al duidelijk dat de scholen voor voortgezet onderwijs dicht zouden blijven tot zeker 8 februari. Het was ook al bekend dat de basisscholen vanaf 25 februari misschien weer volledig op locatie onderwijs kunnen verzorgen. Dat zou alleen kunnen, zo bevestigde Rutte op de persconferentie, als de situatie rond de Britse variant van het coronavirus het toelaat. Deze coronamutatie lijkt veel besmettelijker en lijkt zich ook via kinderen te verspreiden.

Onderwijsminister Arie Slob noemt het ‘ontzettend vervelend’ dat de scholen langer dicht blijven, maar het kan volgens hem niet anders. Er zijn volgens hem nog te veel onduidelijkheden over de rol die kinderen spelen bij de verspreiding van de Britse variant. Ook wijst Slob erop dat de druk op de zorg nog te hoog is om de coronamaatregelen te kunnen versoepelen.

Anderhalve meter

Leerlingen van middelbare scholen die nu  fysiek onderwijs krijgen omdat zij onder de uitzonderingsregels vallen, moeten voortaan anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren. Dat geldt ook voor praktijkgerichte lessen, het voortgezet speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs, tenzij het echt niet kan.

Op basis van de huidige kennis over de Britse coronavariant, is het volgens het ministerie van OCW voor leerlingen in het primair onderwijs niet nodig om onderling anderhalve afstand te houden. Het is mogelijk dat dit nog verandert als de resultaten van het onderzoek naar de mutatie bekend zijn.

Lees meer…

 

https://www.youtube.com/watch?v=92WXdudPCyU

Deel dit bericht: