Als er een op school corona uitbreekt, zullen er voortaan alleen lokaal of regionaal scholen worden gesloten. Onderwijsminister Slob wil geen landelijke schoolsluiting meer. Dat zegt hij in een interview met het AD.

Nu ook de regio Midden weer is begonnen, zijn alle scholen in Nederland weer open voor alle leerlingen. Tegelijkertijd is er de laatste weken sprake van een nieuwe opleving van het coronavirus in Nederland, met name in de grote steden. Mocht op een school een coronageval worden gemeld, dan kunnen de GGD en de Veiligheidsregio één of meerdere scholen in een gemeente of regio sluiten. ‘Maar ik wil niet meer dat scholen in bijvoorbeeld Groningen dicht moeten als er in Amsterdam iets speelt’, aldus Slob.

Geen voorrang bij teststraten

Hij reageert in het interview ook op de vraag of leraren voorrang moeten krijgen bij de teststraten. Volgens de minister is dat niet nodig, omdat iedereen zo snel mogelijk getest kan worden. ‘Daar gaan we op dit moment geen onderscheid in maken’. Iedereen moet wel thuisblijven bij klachten of als gezinsleden ziek zijn, ook docenten.

Over de ventilatie op scholen zegt Slob dat op 1 oktober, dus voor de winter, helder moet zijn hoe de situatie in alle scholen is. ‘Er zullen best verschillen zijn en dan moeten scholen kijken welke maatregelen ze kunnen nemen. Maar eigenlijk had zo’n aanpassing al eerder moeten gebeuren. Daarnaast zegt het RIVM dat ventilatiesystemen het virus niet lijken te verspreiden’.

Lees meer…

 

 

 

Deel dit bericht: