Bezuinigingen bij Tata Steel in IJmuiden als gevolg van de coronacrisis kosten niet alleen honderden mensen hun baan, maar zetten ook het techniekonderwijs aan basisschoolleerlingen onder druk. Het Financieele Dagblad schrijft daarover.

Tata Steel heeft een eigen bedrijfsschool met twee leslokalen waar honderden leerlingen van basisscholen uit de omgeving van IJmuiden techniekonderwijs kunnen krijgen. Het bedrijf droeg ongeveer 20.000 euro per jaar bij om voor één dag per week een gepensioneerde leerkracht in te zetten. Daar is Tata Steel mee gestopt, omdat het bedrijf vanwege de coronacrisis bezuinigt.

Het schoolbestuur Atlant voor katholiek basisonderwijs in de gemeente Velsen betaalt deze leerkracht voor twee dagen per week. Meer lukt niet, zegt bestuursvoorzitter Annemarie Trouw van Atlant in het FD. De leerkracht staat deels onbetaald voor de klas, nu Tata Steel zijn bijdrage heeft ingetrokken. ‘Een leerkracht die onbetaald voor de klas staat, is geen duurzaam model’, aldus Trouw.

Tata Steel Academy meldt in het FD dat voor dit schooljaar met partners nieuwe afspraken worden ‘geformaliseerd’. Het is nog niet duidelijk of dit betekent dat er toch weer geld van het voormalige Koninklijke Hoogovens beschikbaar komt voor techniekonderwijs aan basisschoolleerlingen.

Lees meer…

Deel dit bericht: