Als uw organisatie bij VOS/ABB is aangesloten, kunt u gebruikmaken van het EHBO- en BHV-collectief van het Inkoop Centrum Onderwijs (ICO). Vanwege de coronapandemie is een nieuw handelingsadvies van kracht.

Door de coronacrisis hebben bedrijfshulpverleners (BHV’ers) te maken met andere risico’s dan voorheen. Daarom heeft het EHBO- en BHV-collectief van het ICO in samenwerking met G4S Training & Safety een nieuw handelingsadvies opgesteld. Daarin staat onder andere dat er 1,5 meter afstand in acht moet worden genomen en dat goede hygiëne nóg belangrijker is.

Het handelingsadvies is onder andere herzien op het punt van reanimatie als een slachtoffer COVID-positief is. Het is ook aangepast aan de veiligheidsvoorschriften om besmettingen binnen uw school(bestuur) te voorkomen. Er zijn regels ingevoerd over het gebruik van ruimtes en looproutes. Al deze veranderingen zijn natuurlijk van invloed op uw BHV-organisatie.

Waarborgen veiligheid

Het is belangrijk dat uw BHV’ers op de hoogte zijn van de veranderingen, zodat de veiligheid gewaarborgd blijft. Het is natuurlijk ook noodzakelijk om veilig en verantwoord te trainen. De trainingscentra en opleidingen van G4S Training & Safety voldoen aan alle geldende richtlijnen. Zo kunnen EHBO- en BHV-activiteiten volgens de nieuwe regels en dus veilig plaatsvinden.

Bent u benieuwd hoe u een veilige werkomgeving blijft waarborgen? Wilt u weten of de situatie bij u op school voldoet aan de nieuwe EHBO- of BHV-regels? Of wilt u besmettingsrisico’s reduceren met passende oplossingen?

Bekijk dan het EHBO- en BHV-collectief van Inkoop Centrum Onderwijs. Of neem contact op via info@inkoopcentrumonderwijs.nl.

Het Inkoop Centrum Onderwijs is het grootste inkoopcollectief voor onderwijsorganisaties in Nederland. Het ICO is een initiatief van VOS/ABB en de profielorganisaties Verus, VBS, VGS, LVGS en ISBO.

Deel dit bericht: