De Tweede Kamer is vanwege de verspreiding van het nieuwe coronavirus tijdelijk gesloten voor bezoekers. Dit betekent dat ook scholen er niet meer op excursie kunnen. De maatregel gaat in op vrijdag 13 maart.

De Tweede Kamer meldt dat het noodzakelijk is om preventieve maatregelen te treffen, anders zou de continuïteit van het parlementaire proces in gevaar kunnen komen.

Kamervoorzitter Khadija Arib: ‘De Tweede Kamer is een open huis. Dat hoort bij een parlementaire democratie als de onze. We ontvangen dagelijks honderden bezoekers, vooral jongeren. Het besluit om de deuren van de Kamer tijdelijk te sluiten hebben we niet lichtvaardig genomen. Met deze maatregel hopen we te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Dat is ook in het belang van onze bezoekers.’ De maatregel geldt in eerste instantie tot en met dinsdag 31 maart.

Scholen die op excursie gaan naar de Tweede Kamer, organiseren dat via ProDemos. Deze organisatie neemt contact op met alle scholen die een educatief programma hebben geboekt in de periode 13 tot en met 31 maart.

Lees meer…

Deel dit bericht: