Televisiemakers Arie Boomsma en Jan Versteegh komen op dinsdagavond 3 maart met een  themaprogramma over cyberpesten. Ze praten met jongeren naar aanleiding van de korte film ‘The cyberbully’, die eerst wordt uitgezonden.

Het is de derde keer dat BNN en KRO gezamenlijk aandacht besteden aan pesten. Dit keer gaat het over pesten via internet, omdat eigen onderzoek van de omroepen heeft uitgewezen dat dit steeds vaker voorkomt en de impact ervan nog groter is dan die van ‘gewoon pesten’. Vervelende opmerkingen en foto’s worden via het internet makkelijk en razendsnel verspreid. Bovendien gaat cyberpesten dag en nacht door.

‘Haattweets’

In de thriller ‘The cyberbully’, gebaseerd op ware gebeurtenissen, krijgt de Amerikaanse tiener Casey Jacobs (gespeeld door Maisie Williams, bekend van haar rol in Game of Thrones)  te maken met een cyberstalker. Na de indrukwekkende film praten Boomsma en Versteegh met Nederlandse scholieren die gepest worden via internet. Ook bekende Nederlanders, die nogal eens te maken hebben met ‘haattweets’, komen aan het woord.

Hulpverlening

Na de uitzending, maar ook tijdens werkdagen, kunnen kijkers anoniem bellen of chatten met de professionele hulpverleners van Korrelatie. De hulpverleners luisteren, geven advies en verwijzen zo nodig door naar gespecialiseerde organisaties en websites. Contact opnemen kan via 0900-1450 ( € 0,15 p/m) of www.korrelatie.nl.

‘Dag tegen cyberpesten: the Cyberbully’ begint dinsdagavond om 20.25 uur op NPO3.

 

Deel dit bericht: