De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zoeken docenten op het gebied van democratie-onderwijs die willen meewerken aan een onderzoek over didactische methoden.

Met dit onderzoek willen de UvA en HvA in kaart brengen wat wel en niet werkt bij het vormgeven van onderwijs over democratie. Voor dit onderzoek worden 15 tot 20 leraren gezocht uit het voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs die expert zijn op het gebied van lesgeven over democratie. Dit kunnen leraren burgerschap, maatschappijleer, geschiedenis of levensbeschouwing zijn.

Docenten die aan het onderzoek meedoen, worden eenmalig geïnterviewd. Tijdens deze interviews worden vragen gesteld over welke pedagogisch-didactische aanpak op klas -en schoolniveau de ontwikkeling van democratische competenties stimuleert. Denk hierbij aan competenties die betrekking hebben op democratie, tolerantie, vrijheid van meningsuiting, botsende waarden, maatschappelijke en politieke participatie en besluitvorming.

Docenten die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen contact opnemen via h.nieuwelink@hva.nl of 06 – 39841123.

Deel dit bericht: