Van alle parttimers in Nederland, wil één op de acht meer uren werken. Dat blijkt uit onderzoek van uitkeringsinstantie UWV, meldt de Telegraaf.

De krant sprak met arbeidsmarktanalist Michel van Smoorenburg van het UWV. Hij wijst erop dat Nederland nummer 1 is in Europa wat betreft het aandeel deeltijdwerkers. Van de parttimers zegt iets minder dan een derde (31%) dat te zijn omdat ze betaald werk combineren met zorgtaken. Ruim een kwart (28%) volgt naast het werk een studie of opleiding. Een ander deel van de mensen kiest er bewust voor om niet fulltime te werken omdat ze genoeg geld hebben.

Campagne

Smoorenburg zegt in de Telegraaf geen wonderen te verwachten van de campagne die het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onlangs is begonnen om met name vrouwen te verleiden meer uren te gaan werken.

Uit eerder onderzoek van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) bleek dat het onderwijs met de zorg en de dienstverlening tot de sectoren met de meeste deeltijders behoort. Van de mensen met een deeltijdbaan in het onderwijs – een sector met veel vrouwen – wil volgens het CBS slechts één op de twaalf (7,8%) meer werken.

Lees meer…

Deel dit bericht: