Door de eindtoets in groep 8 doorstroomtoets te noemen, wordt duidelijk dat de ontwikkeling van kinderen ook na de toets doorgaat. Dat meldt het ministerie van OCW in antwoord op een vraag die oud-bestuurslid Sandra Beuving van VOS/ABB via Twitter aan minister Dennis Wiersma stelde.

Wiersma had getwitterd dat de eindtoets verandert in de doorstroomtoets om kansongelijkheid in het onderwijs te verminderen. ‘Hierdoor maken alle leerlingen evenveel kans op een plek op de school waar ze het liefste naartoe gaan en die het beste aansluit op hun niveau’, aldus Wiersma. Zijn tweet volgde op het vragenuurtje in de Tweede Kamer, waar Wiersma benadrukte dat elk kind dezelfde kansen moet krijgen om het beste uit zichzelf te halen.

Op de vraag van Beuving of de minister kan uitleggen wat er anders is bij een doorstroomtoets dan bij de eindtoets, antwoordt het ministerie namens de minister dat met de andere naam duidelijk wordt dat de ontwikkeling van een kind niet eindigt in groep 8, maar daarna doorgaat.

Deel dit bericht: