Ook in België scoort Superschool van rector Eric van ’t Zelfde van openbare scholengemeenschap Hugo de Groot in Rotterdam. Het boek krijgt van de website Cutting Edge vijf sterren.

Van ‘t Zelfde maakte van een van de slechtste scholen van Rotterdam een superschool. De problemen die hij tegenkwam, pakte hij op onorthodoxe wijze aan. Zijn aanpak leverde gedonder op: bedreigende situaties en persoonsbewaking. Maar het had resultaat: na een aantal jaar begon zijn school op of boven het landelijke gemiddelde te scoren.

In Superschool beschrijft Eric van ‘t Zelfde zijn levensgeschiedenis en vertelt hij het verhaal van zijn school en de mensen die daar rondlopen. De successen hebben een stevige prijs, die docenten volgens hem betalen, maar die Nederland en de politiek nooit zien of willen zien.

Vijf sterren

Redacteur Annelies Omvlee van de Vlaamse website Cutting Edge heeft een lovende recensie over Superschool geschreven. Zij noemt het een ‘fascinerend, hartverwarmend, hartverscheurend, inspirerend boek’. Superschool krijgt van haar vijf sterren.

Lees de recensie

Superschool is uitgegeven door uitgeverij Prometheus | Bert Bakker.

Deel dit bericht: