In het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht is de nieuwe tentoonstelling Aahhh..! Over lichaam, seksualiteit, gender en consent te zien. Let op: VOS/ABB mag vrijkaartjes weggeven!

In deze expositie is specifiek aandacht voor de geschiedenis van seksuele voorlichting in het onderwijs. Het museum laat zien wat de invloed is van de maatschappij op relationele en seksuele vorming én hoe seksuele educatie van invloed is (geweest) op de maatschappij.

Het museum benadrukt dat het een generatie-overstijgende tentoonstelling is. ‘De jongste bezoekers leren er over hun eigen (komende) ontwikkelingen. De oudere bezoekers worden gestimuleerd na te denken over hun eigen voorlichting en zich te positioneren in de wereld van nu.’

Bij de tentoonstelling horen lezingen, activiteiten en events die aansluiten bij de verschillende doelgroepen. Het museum biedt ook een educatieve programmering.

Lees meer…

Let op: VOS./ABB mag zes keer twee vrijkaartjes weggeven.* Wilt u kans maken op gratis toegangstickets? Mail naar Martin van den Bogaerdt: mvandenbogaerdt@vosabb.nl.

*Maximaal twee kaartjes per reactie en ‘wie het eerst mailt, het eerst maalt’

Deel dit bericht: