In de week van 17 tot en met 23 februari is het aantal coronabesmettingen fors gestegen ten opzichte van de week ervoor. De stijging in het aantal meldingen is het grootst in de leeftijdsgroep 0-12 jaar. Dat komt volgens het RIVM mogelijk door de heropening van de basisscholen. Ook in de leeftijd van het voortgezet onderwijs nam het aantal besmettingen toe.

In de week van 17 tot en met 23 februari kregen 29.977 personen een positieve coronatestuitslag. Dat was een stijging van bijna 19% ten opzichte van de week ervoor. In alle leeftijdsgroepen nam het aantal meldingen toe, maar de stijging was met 47% het grootst in in de leeftijdsgroep 0-12 jaar. ‘Dit hangt mogelijk samen met de heropening van de basisscholen en kinderdagverblijven twee weken eerder’, aldus het RIVM.

Ook in de leeftijdscategorie van het voortgezet onderwijs was in de week van 17 tot en met 23 februari een stijging van het aantal coronabesmettingen te zien, maar die toename was met 22% minder groot dat in de leeftijdsgroep 0-12 jaar.

Lees meer…

Deel dit bericht: