Forum voor Democratie wil in het nieuwe schooljaar in vijf plaatsen basisscholen openen. Dat zullen voorlopig kleine privéscholen zijn met elk ongeveer 15 leerlingen, meldt de Telegraaf.

De scholen van de partij van Thierry Baudet zouden moeten komen in Almere, Den Haag, Apeldoorn, Tilburg en Hoogeveen. Initiatiefnemer en Noord-Hollands Statenlid Ralf Dekker vertelt aan de Telegraaf dat er vooral taal- en rekenonderwijs zal worden gegeven. ‘Dat zal vaak gebaseerd zijn op oude methodes: de oude staartdeling bijvoorbeeld, maar ook het schrijven met de hand. En met veel minder digitale hulpmiddelen die de concentratie verstoren. Bij ons zullen iPhones niet welkom zijn.’ Dekker zegt ook dat de Forumscholen leerlingen zelf willen laten nadenken, ‘in plaats van ze op te zadelen met zware morele frames over genderfluïditeit, klimaatrisico’s en slavernijschuld’.

Volgens hem is het heel gemakkelijk om voldoende leraren te vinden voor de FvD-scholen. ‘Je hoort veel over het lerarentekort, maar wij hebben er geen last van. We hebben een honderdtal aanmeldingen. Ik denk dat veel leraren het een prettig idee vinden dat ze kunnen werken in een school die geen bureaucratische deken over zich heen heeft, zonder een enorme afstand tot het bestuur.’

Lees meer…

Deel dit bericht: