Wij hebben ook nu, in de Week van Burgerschap, weer nieuw aanbod online gezet voor onderwijs op afstand op het gebied van burgerschap en levensbeschouwing. U kunt er gratis gebruik van maken!

Dit gratis online aanbod is een initiatief van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO). Eline Bakker van VOS/ABB is degene die dit initiatief coördineert. Zij benadrukt dat in de coronacrisis voor leerlingen goed aanbod op het gebied van burgerschap en levensbeschouwing beschikbaar moet zijn. ‘We merken dat er ook nu grote behoefte is aan lessen die raken aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en hun kijk op de veranderende wereld.’

Er zijn digitale lessen beschikbaar voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Het aanbod is ook bruikbaar voor ouders die nu in de coronacrisis hun kinderen thuis lesgeven.

Week van Burgerschap

In de Week van Burgerschap staat het gezin centraal. U kunt met uw leerlingen bijvoorbeeld de vraag behandelen welke gezinsvormen er zijn, wat opvoeding is en waar de ideeën daarover vandaan komen en hoe kinderen hun weg in de samenleving vinden zonder gezin. Ook thema’s als levensovertuiging en politiek kunnen aan bod komen in de Week van Burgerschap.

Lees meer…

Deel dit bericht: