Leerlingen in Wormerveer kwamen vaak zonder ontbijt de klas binnen. Nu zorgt openbare basisschool De Pionier voor gratis eten. ‘Die boterham is ook een symbool: wij geven om jouw situatie.’ Trouw schrijft hierover.

De krant sprak met onder anderen leerkracht Chiara Moriconi. Zij schat in dat ongeveer de helft van haar leerlingen thuis geen boterhammen krijgen, omdat hun ouders daar te weinig geld voor zouden hebben. De kinderen willen volgens haar niet toegeven dat dit het geval is. ‘Dat vinden ze ongemakkelijk’, aldus Moriconi.

Zorgcoördinator Els de Boer denkt ook dat ongeveer de helft van de 220 leerlingen van obs De Pionier in Wormerveer thuis niet of onvoldoende ontbijt. Dat komt volgens haar onder meer door de gestegen inflatie en de hoge energieprijzen. Ouders zouden daardoor geen geld meer hebben om brood te kopen.

Schoolmaaltijden.nl

Dit past in het landelijke beeld, vertelt directeur Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds. Deze organisatie voert samen met het Rode Kruis het project schoolmaaltijden.nl uit. Scholen kunnen zich daar aanmelden als ze leerlingen gratis schoolmaaltijden willen geven. Het ministerie van OCW stelt er voor dit jaar € 100 miljoen voor beschikbaar.

Lees meer…

Deel dit bericht: