Voor de periode van afstandsonderwijs in januari biedt VOS/ABB aan álle scholen gratis digitaal lesmateriaal aan. Het zijn lessen over burgerschap, filosofie, identiteit, ‘het nieuwe jaar ingaan’ en meer. De kernwaarden van het openbaar onderwijs zijn het fundament. Die kernwaarden zijn: gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting.

Het lesmateriaal dat VOS/ABB beschikbaar stelt, is samengesteld door deskundige partners van VOS/ABB. Dat zijn Kwintessens, CED-Groep, Levendig Uitgever, Creathlon en Samsam. Leraren kunnen de uitgebreide lesbrieven downloaden van de website www.openbaaronderwijs.nu. De lessen zijn heel geschikt voor onderwijs op afstand. Ze bevatten opdrachten en specifieke tips voor het lesgeven via een scherm. ‘Hiermee willen wij de leerkrachten en docenten in het primair en voortgezet onderwijs een steuntje in de rug bieden’, aldus het kernwaardenteam van VOS/ABB.

Er is bijvoorbeeld een genderles voor het primair onderwijs (‘over jongens en meisjes en alles er tussenin’), er zijn lessen filosoferen (over gelijkwaardigheid of over arm en rijk), een yogales en een les over ‘De vreedzame school thuis’. Voor het voortgezet onderwijs (brugklas vmbo) is er de les Why – Liever samen! Contact in coronatijd. De les Positief communiceren is ook geschikt voor ouders die thuis hun kind begeleiden.

Deel dit bericht: