Schoolbesturen kunnen gebruikmaken van een financiële regeling van het ministerie van VWS om medewerkers die niet thuis kunnen werken in aanmerking te laten komen voor een gratis coronasneltest. Het is dus niet nodig om te wachten totdat het ministerie van OCW gratis sneltesten heeft georganiseerd.

Stichting Meerkring voor openbaar primair onderwijs in Amersfoort  maakt al gebruik van deze financiële regeling van VWS, nu er vanuit het ministerie van OCW alleen nog maar wordt proefgedraaid met sneltesten. Door gebruik te maken van de regeling beperkt Meerkring de uitval van leerkrachten en de vervangingslast en waarborgt deze stichting de continuïteit van het onderwijs.

Er is ook een tweede regeling om medewerkers die geen klachten hebben preventief te laten testen, alleen is dat niet gratis. Deze mogelijkheid kan interessant zijn voor bijvoorbeeld medewerkers die ook mantelzorger zijn en zich daarom extra zorgen maken over een mogelijke coronabesmetting zonder dat zij klachten hebben.

HRM-adviseur Addy Nieuwenhuis heeft samen met Meerkring een document samengesteld, waarin precies staat vermeld hoe het werkt. U kunt het document downloaden:

Informatie en procedure gratis sneltesten