In Bekostiging, Bestuur en management, Financiën, Gemeenten, Identiteit, Nieuws, Opheffing en stichting van scholen, Politiek, Tweede kamer

Het ministerie van OCW heeft groen licht gegeven voor een openbare basisschool in het Limburgse dorp Maasbree.

Het ministerie heeft het plan van scholen van de gemeente Peel en Maas goedgekeurd. In dit plan wordt voorgesteld om op 1 augustus 2016 te starten met een openbare basisschool in Maasbree.

OCW vindt dat op basis van de overlegde gegevens aannemelijk is gemaakt dat de gewenste openbare school binnen vijf jaar vanaf de voorgestelde datum van ingang van de bekostiging en voorts gedurende ten minste 15 jaar daarna, zal worden bezocht door het wettelijk vereiste aantal van ten minste 200 leerlingen. Hierbij heeft het ministerie rekening gehouden met de uitkomsten van een directe behoeftemeting in 2014.

De gemeente Peel en Maas en de besturen van Stichting Akkoord (beoogd aanbieder van openbaar onderwijs in Maasbree) en Kerobei (huidige aanbieder van katholiek basisonderwijs in Maasbree) gaan op korte termijn om tafel om de vervolgstappen te bespreken.

VOS/ABB ondersteunt de oudergroep die zich al jaren inzet voor de komst van een openbare basisschool in het Noord-Limburgse dorp. Op dit moment is daar alleen maar katholiek basisonderwijs, waardoor ouders geen keuzevrijheid hebben.

Delen