De openbare Lelyschool in Hilversum doet mee aan de The Hour of Code, een wereldwijd evenement om leerlingen kennis te laten maken met programmeren.

Directeur Rob Weichelt van de Lelyschool vindt het belangrijk dat scholen zich blijven ontwikkelen en inspelen op veranderingen in de maatschappij. ‘Daar willen we onze kinderen graag in meenemen. Dat jonge kinderen kunnen leren programmeren boeit me. Hopelijk haken meer scholen de komende dagen aan!’

Op donderdag 11 december a.s. bezoekt Michaël Krens van het bedrijf SignRequest de Lelyschool om kinderen te leren programmeren. Hij is een van de vrijwilligers die aan The Hour of Code meewerken. ‘Programmeren is voor mij een passie die ik graag deel met anderen. Van dit initiatief werd ik erg enthousiast. Kinderen moeten de kans krijgen de taal van de computer te leren.’

The Hour of Code-week is van 8 tot en met 14 december. Over de hele wereld worden 65.000 evenementen georganiseerd. In Nederland is The Hour of Code nog niet zo bekend: hier zijn slechts 77 evenementen. Onder anderen Bill Gates van Microsoft, Mark Zuckerberg van Facebook, de Amerikaanse president Barack Obama en Google ondersteunen het initiatief.

https://www.youtube.com/watch?v=rH7AjDMz_dc#t=25

Magazine School! van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs besteedt in het komende nummer, dat op 11 december verschijnt, aandacht aan programmeren. School! ging naar nutsschool De Hoogakker in Breda, die in oktober meedeed aan de Codeweek.

Deel dit bericht: