In januari begint de Operatie Regels Ruimen. Scholen kunnen dan hulp krijgen van teams van experts om de interne regeldruk aan te pakken en te verminderen. Dat meldt staatssecretaris Sander Dekker van OCW in een brief over de voortgangsrapportage Aanpak Regeldruk Onderwijs 2015-2016.

De teams zullen bestaan uit een leraar en een schoolleider van een andere school, een inspecteur en een expert op het gebied van verandermanagement. Zij gaan de werkwijze van de school onder de loep nemen en kijken hoe deze efficiënter ingericht kan worden, zodat er meer tijd overblijft voor lesgeven.

De vorderingen van deze scholen zullen te volgen zijn op delerarenagenda.nl. De opbrengsten kunnen een voorbeeld zijn voor andere scholen om regeldruk aan te pakken en te verminderen. Er zal daarom een handreiking beschikbaar komen met de geleerde lessen.

De Operatie Regels Ruimen is een initiatief van het ministerie van OCW en de sociale partners in het onderwijs, waartoe de sectororganisaties PO-Raad en VO-raad behoren.

Deel dit bericht: