Minstens 464 scholen zijn als een gevolg van de Russische aanval op Oekraïne beschadigd geraakt. Zestig scholen zijn compleet vernietigd. Dat meldt kinderrechtenorganisatie Save the Children, die zich baseert op informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Door het verwoestende geweld is één op de vijf kinderen in Oekraïne gevlucht, meldt Save the Children. Het zijn er meer dan 1,5 miljoen. Nog bijna 6 miljoen kinderen zijn in Oekraïne. Vermoed wordt dat een deel van hen in gebouwen schuilen die worden aangevallen. Ze zijn hierdoor enorm kwetsbaar en lopen een groot risico op verwondingen of de dood en een gebrek aan voedsel, schoon water en gezondheidszorg.

Directeur Pim Kraan van Save the Children Nederland: ‘Een school moet een veilige haven zijn voor kinderen, geen plaats van angst, verwonding of dood. De straten van Oekraïne worden gebruikt als slagveld. De oorlogsregels zijn heel duidelijk: kinderen zijn geen doelwit.’ Hij roept op kinderen en andere burgers tegen aanvallen te beschermen.

Lees meer…

Deel dit bericht: