Het ziekteverzuim in het onderwijs is in het eerste kwartaal van dit jaar afgenomen tot 6,2%. Daarmee zit het onderwijs nog steeds boven het gemiddelde ziekteverzuim in alle sectoren van 5,7%. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In het eerste kwartaal van 2022 lag het ziekteverzuim in het onderwijs op 6,5%. Ook toen zat het onderwijs boven het gemiddelde ziekteverzuim van 6,3% in alle sectoren.

De zorg is wederom de sectoren met het hoogste ziekteverzuim. In het eerste kwartaal van 2022 zat de zorg op 8,9% en in het eerste kwartaal van dit jaar op 8,1%.

Het CBS merkt op dat in het eerste kwartaal van dit in geen enkele sector het ziekteverzuim is toegenomen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022. Het gemiddelde nam af van 6,3% tot 5,7%. Wel is het ziekteverzuim in vergelijking met voorgaande jaren nog steeds relatief hoog.

Omdat ziekteverzuim een seizoenseffect kent (’s winters is er meer verzuim dan in de zomer), vergelijkt het CBS de cijfers niet met opeenvolgende kwartalen, maar met dezelfde kwartalen in voorgaande jaren. Met ‘onderwijs’ bedoelt het CBS niet alleen het primair en voortgezet onderwijs, maar de gehele sector.

Lees meer…

Deel dit bericht: