Schoolbestuurders en -leiders, leraren en ouders zijn positief over het toezichtkader voortgezet onderwijs van de Inspectie van het Onderwijs. Dat meldt de inspectie zelf op basis van onderzoek dat is uitgevoerd door bureau Oberon.

Oberon deed in opdracht van de inspectie onderzoek naar de ervaringen van schoolleiders, bestuurders, ouders en leraren met het toezichtkader vo 2013. De conclusies van het onderzoek zijn positief.

Zo beoordelen schoolbestuurders en -leiders de werkwijze van de inspectie gemiddeld met een 7,5. De meerderheid meldt tevreden te zijn over het verloop van het inspectiebezoek. Driekwart ervaart de wijze waarop de inspectie toezicht houdt als stimulerend.

Ook docenten en ouders zijn positief over de werkwijze van de inspectie, zo blijkt uit het onderzoek. Zij oordelen dat de inspectie een scherpe blik heeft en waarborgt dat aan de basiskwaliteit wordt voldaan.

Respondenten gaven ook een aantal suggesties om het toezicht te verbeteren. Een van de verbeterpunten is dat de inspectie meer gewicht zou moeten geven aan sociale opbrengsten en de context van de school.

Lees meer…

Deel dit bericht: