De bestuursleden van de Stichting Islamitische School Amsterdam (ISA) zijn per 1 juni geschorst en de rechter heeft meteen interimbestuurders benoemd. Dat meldt demissionair onderwijsminister Mariëlle Paul in een brief aan de Tweede Kamer.

Eerder dit jaar maakte de minister bekend dat zij 80% van de bekostiging van ISA inhield. Deze maatregel volgde op financieel wanbeleid, onrechtmatige verrijking en onrechtmatig handelen. Er was volgens OCW onder andere sprake van onrechtmatige verrijking van bestuursleden van ISA en van met ISA verweven organisaties.

Minister Paul eiste dat het bestuur zou opstappen en zij kreeg daarbij steun van de rechter. Die bepaalde dat de bestuursleden plaats moesten maken voor een interimbestuur. Nu zij zijn zijn geschorst en er vier interimmers zijn benoemd die de goedkeuring hebben van de minister, is de bekostiging van ISA volledig hervat.

Onder de Amsterdamse stichting vallen de islamitische basisscholen Al Maes, Al Jawhara en Al Yaqoet met in totaal 1100 leerlingen en 200 personeelsleden.

Lees meer…

Deel dit bericht: