Jongeren hebben tijdens de lockdown meer tijd gehad voor hobby’s en ze hebben ook bepaalde karaktereigenschappen kunnen ontdekken en ontwikkelen.  Deze en meer conclusies kunnen worden getrokken uit de inzendingen voor de essaywedstrijd #Lessonslearned van NieuwWij. Namens VOS/ABB zat beleidsmedewerker identiteit Eline Bakker in de jury die de inzendingen beoordeelde.

Andere conclusies zijn dat jongeren zich tegen wil en dank hebben leren vervelen, maar ook dat ze hard hebben moeten werken voor school. Uit de ingezonden essays komt ook naar voren dat ze zich naar en eenzaam hebben gevoeld.

Er was echter ook meer verbondenheid. Jongeren zijn meer gaan optrekken met hun families, gezinnen en buren en hebben meer bewondering voor elkaar gekregen. Een ander punt dat uit de essays naar voren komt, is dat jongeren tijdens de lockdown ook af en toe op gepaste afstand met vrienden hebben kunnen afspreken.

De jury bestond uit Eline Bakker van VOS/ABB, Berend Kamphuis van Verus, auteur Simone Arts en eindredacteur Theo Brand van NieuwWij. De schrijfwedstrijd is mogelijk gemaakt door Kerk en Wereld.

De winnende essays van #Lessonslearned en het essay met een eervolle vermelding komen op NieuwWij.nl.

Lees meer…

 

Deel dit bericht: