Het CDA in de Tweede Kamer wil helderheid over berichten dat scholen kant-en-klare aanvragen hebben ingediend voor subsidie in het kader van de regeling Schoolkracht. Deze aanvragen zouden vooraf door commerciële bureaus zijn ingevuld.

Er zijn volgens CDA-Kamerlid René Peters berichten, dat scholen vooraf ingevulde subsidieaanvragen kregen van commerciële bureaus. Hij trekt hierover aan de bel bij demissionair onderwijsminister Arie Slob, omdat volgens hem ‘het ondertekenen en opsturen van een compleet ingevulde subsidieaanvraag niet hetzelfde is als het inleveren van een doordacht plan’.

Hij wil van Slob weten hoeveel kant-en-klare subsidieaanvragen afkomstig waren van de bureaus E-WISE en Faqta. Als dit een substantieel deel is, wil Peters dat de minister gaat onderzoeken waarom scholen ‘met deze ‘niet-evidence based’ partijen in zee zijn gegaan’.

Ook wil het CDA-Kamerlid van de minister weten of de gang van zaken rond de Schoolkracht-subsidieaanvragen gevolgen kan hebben voor de besteding van de miljarden van het Nationaal Programma Onderwijs. Dat programma richt zich op het repareren van onderwijsachterstanden die zijn ontstaan door de coronacrisis.

Lees meer…

Deel dit bericht: