Op de bijeenkomsten deze maand van onze kennisnetwerken HRM gaat het onder andere over de belangrijke rol van het onderwijsondersteunend personeel (OOP’ers), de personeelstekorten en regiovorming.

Onderwijsassistenten, beleidsmedewerkers, roostermakers, adviseurs, orthopedagogen, conciërges, brugfunctionarissen en medewerkers van de administratie: zij behoren allemaal tot het onderwijsondersteunend personeel. OOP’ers zijn van groot belang voor het functioneren van de school en de continuïteit van het onderwijs. Daarnaast zijn ze veelal een belangrijk aanspreekpunt voor leerlingen en ouders. Op de bijeenkomsten van onze kennisnetwerken HRM gaan we nader in op hun belangrijke rol en op de sectorale ontwikkelingen die op hen van invloed zijn, zoals regionale samenwerking tussen onderwijsorganisaties.

We hebben twee gastsprekers uitgenodigd: onderzoeker en adviseur Marc van der Meer en HR-adviseur Koos Schipper van Stichting Allure voor openbaar primair onderwijs in de Noord-Hollandse gemeenten Medemblik, Koggenland en Opmeer. Van der Meer zal ingaan op een onderzoek dat hij met anderen in opdracht van Stichting Dunamare voor voortgezet onderwijs in Haarlem en omstreken heeft uitgevoerd naar de personeelstekorten in het onderwijs. Schipper zal ingaan op regionale samenwerking om de personeelstekorten aan te pakken.

Op de bijeenkomsten komt ook andere actuele thema’s aan bod, zoals het functiehuis, duurzame inzetbaarheid en professionalisering. Uiteraard is er de mogelijkheid om met elkaar kennis en ervaring uit te wisselen.

De kennisnetwerken staan onder leiding van onze HRM-experts Ivo Israel en Addy Nieuwenhuis. Zij zijn bereikbaar via hrm@vosabb.nl.

Wanneer, waar en aanmelden

Drie bijeenkomsten zijn op locatie, twee bijeenkomsten worden online aangeboden:

Primair onderwijs:

Voortgezet onderwijs:

  • Landelijk, 5 maart VOS/ABB Woerden

Primair en voortgezet onderwijs:

  • Online, 21 maart

Voor de bijeenkomsten op locatie geldt dat deze beginnen om 10.30 uur, met ruimte voor inloop vanaf 10.00 uur. Er wordt gezorgd voor een lunch en we ronden af rond 14.00 uur.

De online bijeenkomsten beginnen om 10.00 uur en duren tot circa 12.30 uur.

Inschrijven: stuur een mail naar welkom@vosabb.nl. Vermeld in uw mail duidelijk de bijeenkomst waaraan u wilt deelnemen, uw naam, de organisatie waarvoor u werkt en het telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken. U kunt in uw mail ook eventuele dieetwensen vermelden.

Informatie: Ivo Israel en Addy Nieuwenhuis, hrm@vosabb.nl

In juni en in september/oktober komen de kennisnetwerken HRM van VOS/ABB ook bij elkaar. Lees meer…

Deel dit bericht: