Schoolbesturen, samenwerkingsverbanden en administratiekantoren kunnen door fouten in Dashboards (voorheen Kijkglazen) van DUO nog steeds niet werken met de juiste gegevens. Dit duurt nu al meer dan een halfjaar…

De Dashboards bevatten nog steeds fouten bij de telling en bekostigingsstatus. DUO zegt deze fouten per individuele inschrijving in beeld te hebben en hard bezig te zijn om de problemen op te lossen. ‘We verwachten dat dit uiterlijk in december 2022 is gelukt. U bekijkt vanaf dan een Dashboard met de juiste gegevens’, aldus DUO.

Dat zou met wat goede wil als hoopgevend kunnen worden beschouwd, maar DUO meldt ook dat Dashboard 1 weliswaar is gepubliceerd, maar slechts ‘in minimale vorm’. Het duurt nog tot volgend jaar voordat Dashboard 1 wordt verbeterd. Dashboard 2 is er nu nog helemaal niet en komt pas ‘in de eerste maanden van 2023’ beschikbaar.

Kijkglas 3 (over de groei tussen 1 oktober 2021 en 1 februari 2022) werd in april 2022 gepubliceerd. DUO trok dit terug nadat was ontdekt dat er fouten in zaten. In september 2022 publiceerde DUO dit Kijkglas opnieuw, maar toen bevatte het nog steeds fouten. DUO verwacht de goede versie pas in de loop van volgend jaar te kunnen publiceren.

Lees meer…

Deel dit bericht: